Δωρεάν εφαρμογή αυτόματης κατασκευής τεστ μαθηματικών

Αναρίθμητες ασκήσεις και εκατοντάδες προβλήματα για εκτύπωση ή σώσιμο σε pdf

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι εκπαιδευτικοί (και γονείς),

Ένα από τα πλέον χρονοβόρα προβλήματα της εκπαιδευτικής μας δραστηριότητας είναι η κατασκευή εξατομικευμένων ασκήσεων για τα μαθηματικά, ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών μας. Είμαι σίγουρος πως έχετε καταναλώσει πολλές ώρες στο διαδίκτυο ψάχνοντας γράφοντας στο γκουγκλ με τη φράση: "Προβλήματα μαθηματικών τάδε τάξης, pdf".

Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας αναζήτησης είναι εκατοντάδες, όμως δυστυχώς, σπάνια μας δίνει αυτό που ψάχνουμε. Επίσης πολλές φορές χρειαζόμαστε να δώσουμε στους μαθητές μας 4-5 απλές ασκήσεις των τεσσάρων πράξεων, όμως πρέπει κάθε φορά να προσέξουμε τα κρατούμενα, να διαλέξουμε πόσους προσθετέους θα έχει η πράξη, και ούτω καθεξής. Άσε τη διόρθωση των γραπτών, ιδιαίτερα στους πολλαπλασιασμούς ή τις διαιρέσεις που πρέπει να βρούμε πού ακριβώς έκανε το λάθος ο μαθητής, ώστε να το επισημάνουμε

Ε, λοιπόν, τέλος σε όλα αυτά. Ήρθατε στο κατάλληλο μέρος!

Έχοντας αντιμετωπίσει και ο ίδιος αυτή την απογοήτευση, σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ την "ευφυΐα" του υπολογιστή φτιάξω μια εφαρμογή που θα δημιουργούσε αυτόματα ασκήσεις των 4 πράξεων,  ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας που θα ήθελα κάθε φορά. Έτσι θα μπορούσα να έχω εξατομικευμένα τεστ για κάθε μαθητή μου, με λυμένες μάλιστα τις ασκήσεις, βήμα-βήμα, ώστε να μπορώ να τις διορθώνω πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται να κάνω και τις πράξεις από την αρχή. Οι ασκήσεις επίσης παρουσιάζονται σε κάθετη μορφή και οι διαιρέσεις σύμφωνα με τον αλγόριθμο που μαθαίνουμε στα παιδιά.

Καθώς ξεκίνησα να το φτιάχνω λοιπόν, κατέληξε να βγει μια εφαρμογή πολύ ενδιαφέρουσα και πιστεύω, πολύ χρήσιμη για όλους μας.

Συγκεκριμένα υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

  1. Κατασκευή εκατομμυρίων απλών ασκήσεων 4 πράξεων
  2. Κατασκευή χιλιάδων απλών προβλημάτων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
  3. Επίπεδο δυσκολίας από εύκολο-μέτριο-δύσκολο
  4. Επιλογή από 500 έτοιμα προβλήματα.
  5. Δυνατότητα εκτύπωσης και της σχετικής θεωρίας.
  6. Δυνατότητα εισαγωγής δικού σας προβλήματος

 

 ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΤΡΑ ΠΛΗΦΟΡΙΕΣ

Τα προβλήματα της βάσης δεδομένων προέρχονται από ένα παλιό βιβλίο με τίτλο "Αριθμητική" που βρήκα στο διαδίκτυο, του Γ. Καφεντζή, εκδόσεις Λουκοπούλου, έκδοση του 1952, ψηφιοποιημένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Φυσικά άλλαξα τις δραχμές με ευρώ και τις οκάδες με κιλά, εντούτοις υπάρχει ενδεχόμενο να μου ξέφυγε κανένα λαθάκι, οπότε έχετε το νου σας.

Επίσης βρήκα ένα βιβλίο μαθηματικών σύγχρονο στα αγγλικά, με 500 προβλήματα, τα οποία σκοπεύω να μεταφράσω και να τα περάσω στην εφαρμογή κι επειδή θέλει πολύ δουλειά, δεν είναι ακόμα έτοιμο.

Τέλος η εφαρμογή βρίσκεται σε συνεχή βελτίωση. Την ανέβασα μισοτελειωμένη ώστε να προλάβει να ανέβει στην κατάταξη της google, πριν ολοκληρωθεί και την χρησιμοποιεί περισσότερος κόσμος.Τη δουλειά της όμως την κάνει.

Ευπρόσδεκτο οποιοδήποτε σχόλιο, συνεισφορά ή ιδέα. Επίσης αν θέλετε να μου στείλετε προβλήματα πολύ ευχαρίστως, θα τα βάλω με το όνομά σας.

Τα θέλω όμως λυμένα και ει δυνατόν με την μορφοποίηση που πρέπει ώστε να μην κάθομαι να τα ξαναπληκτρολογώ!

Όλη η διαδικασία κατασκευής του τεστ είναι πολύ διαισθητική, οπότε δεν γράφω άλλες οδηγίες.

Πατήστε απλά "Δημιουργία τεστ" και δείτε πώς δουλεύει.

Ελπίζω να το βρείτε χρήσιμο και να σας λύσει τα χέρια.

Κατασκευάστε την πρώτη άσκηση και προχωρήστε στην προσθήκη κι άλλων

Γραφτείτε στο κανάλι μου στο youtube, για να μένετε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις προσθήκες στη σελίδα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΪΤ

 

Αυτό το σάιτ χρησιμοποιεί Κώδικα Καταγραφής (ΚωΚ ή cookies) κυρίως για την προβολή διαφημίσεων από την Google - Τί είναι τα cookies...