Οδηγίες για την Εγγραφή νέου διαχειριστή

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το ΤΕΣΤ ΤΡΙΟΔΟΝ προτείνετέ το ή μοιραστείτε το και με τους φίλους σας


 

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!

Διον. Παρούτσας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα ενημέρωσης για την ένταξή σας στους Εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν το τεστ ΤΡΙΟΔΟΝ ως εργαλείο καθοδήγησης των μαθητών τους στις επαγγελματικές και εκπαιδευτικές τους επιλογές. Το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από Ψυχολόγους και Ειδικούς της Συμβουλευτικής.

 

Στην σελίδα αυτή μπορείτε να ενημερωθείτε επίσης για το πώς υλοποιείται η ψυχομετρική διαδικασία αλλά και για τον τρόπο κάλυψης του κόστους από τους μαθητές σας.

 

Για να γραφτεί κάποιος ως μέλος και να χρησιμοποιήσει το τριπλό ψυχομετρικό εργαλείο ΤΡΙΟΔΟΝ στην επιχείρησή του, απαιτούνται τα παρακάτω απλά βήματα:

  • α. Εγγραφή με μοναδικό όνομα χρήστη και κωδικό, όπως γίνεται συνήθως.

  • β. Καταγραφή των ονομάτων των μαθητών ώστε να καταχωρηθούν στην βάση δεδομένων και να δημιουργηθούν αυτόματα οι δικοί τους κωδικοί

  • γ. Διεξαγωγή του τεστ από τους μαθητές με ή χωρίς την επιτήρησή σας

  • δ. Εμφάνιση των αποτελεσμάτων οποιαδήποτε χρονική στιγμή θελήσετε εσείς, συνάντηση με τους μαθητές και συζήτηση.

Αναλυτικότερα:

α. Εγγραφή.

Για να εγγραφείτε ως διαχειριστής πηγαίνετε στην ιστοσελίδα https://www.triodon.gr

Εκεί θα εμφανιστεί η οθόνη που βλέπετε στην εικόνα 1.

Κάθε φορά που θα θέλετε να μπαίνετε στο πρόγραμμα διαχείρισης θα πηγαίνετε στην ίδια διεύθυνση και θα δίνετε τους κωδικούς σας.

Την πρώτη - πρώτη όμως φορά, κάνοντας κλικ εκεί που δείχνει το βελάκι, θα εμφανιστεί η επόμενη οθόνη (εικ. 2).

Στην οθόνη αυτή, (οθόνη αρχικοποίησης) θα δώσετε ένα όνομα χρήστη σύμφωνα με τις οδηγίες, καθώς και έναν μοναδικό κωδικό αλλά και το μέηλ σας.

Εικ. 1

Το όνομα χρήστη πρέπει να είναι χαρακτηριστικό της επιχείρησής σας, διότι θα το χρησιμοποιήσουν και οι μαθητές σας όταν διεξαγάγουν το τεστ. (Για παράδειγμα, εάν το φροντιστήριό σας λέγεται "ΑΝΟΔΟΣ" το όνομα χρήστη θα πρέπει να είναι κάτι σαν "anod2017").

Αφού διαπιστωθεί αυτόματα, ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος χρήστης με το ίδιο όνομα και κωδικό θα μπορέσετε να συνεχίσετε στην επόμενη οθόνη όπου θα δώσετε όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία σας και φυσικά θα πατήσετε "Αποθήκευση".

 

β. Εγγραφή μαθητών

Έχοντας ολοκληρώσει πλέον τη διαδικασία της δικής σας εγγραφής, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγγραφή των μαθητών σας.

Υπάρχουν, βασικά, δύο οθόνες στις οποίες δίνεται πρόσβαση με τα αντίστοιχα πλήκτρα.

Εικ. 2

Η πρώτη είναι η Οθόνη Επισκόπησης, όπου μπορούμε να δούμε την τρέχουσα κατάσταση, πόσα παιδιά έχουν κάνει το τεστ, τις οικονομικές εκκρεμότητες κτλ.  (εικ. 3).

Επίσης από την οθόνη αυτή, με ένα απλό κλικ στο όνομα του κάθε μαθητή, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην πλήρη ή την περιληπτική ανάλυση των αποτελεσμάτων του τεστ.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα, πριν συναντηθούν και συζητήσουν μαζί σας.

Από εσάς εξαρτάται εάν θα τους παραδώσετε ή όχι τα αποτελέσματα και πότε θα γίνονται οι συνεδρίες.

Η δεύτερη οθόνη είναι η Οθόνη Επεξεργασίας, (εικ. 4) και περιέχει τα πεδία εισαγωγής του ονοματεπώνυμου των παιδιών. Εδώ μπορούμε να προσθέτουμε, να διορθώνουμε ή να διαγράφουμε χρήστες κατά βούληση.

 

γ. Η διαδικασία συμπλήρωσης του τεστ

Εικ. 3

Κατ' αρχάς θα πρέπει να ενημερώσετε τους μαθητές σας για την πρόθεσή σας να τους βοηθήσετε να επιλέξουν Κατεύθυνση ή Σχολή (ανάλογα με την ηλικία τους και την τάξη στην οποία φοιτούν). Αφού διαπιστώσετε το ενδιαφέρον τους, θα καταρτίσετε έναν πίνακα με όσα παιδιά ενδιαφέρονται και θα τον εισάγετε στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, αφού "περάσετε" τα ονόματα, για κάθε παιδί θα δημιουργηθεί αυτόματα ένας κωδικός. Για παράδειγμα για το όνομα "Μαρία Ανδρέου", ο κωδικός που δημιουργείται είναι "marand1310".

Κατόπιν θα τυπώσετε τη λίστα με τα ονόματα και τους κωδικούς των παιδιών και θα δώσετε σε κάθε παιδί το όνομα χρήστη που έχετε κι εσείς (δηλ. το "anod2017") και τον δικό του κωδικό (π.χ. το "marand1310").

Εικ. 4

Τέλος, σε κάποια καθορισμένη ημερομηνία, τα παιδιά θα έρθουν στον χώρο σας, θα μπουν επίσης στη σελίδα https://www.triodon.gr και αφού δώσουν τους δύο αυτούς κωδικούς θα κάνουν το τεστ. Μπορείτε να τα παρακολουθείτε, διευκολύνοντας την κατανόηση κάποιων ερωτήσεων, αν το κρίνετε απαραίτητο, αλλά ουσιαστικά πρέπει να δίνουν τις απαντήσεις τους ελεύθερα και χωρίς άγχος, με την πρώτη απάντηση που τους έρχεται στο μυαλό.

Φυσικά το τεστ μπορεί να διεξαχθεί και από το σπίτι, αν είστε σίγουροι ότι θα το κάνουν χωρίς εξωτερικές επιρροές. Υπάρχει δυνατότητα διακοπής και συνέχισης κάποια άλλη στιγμή, ξεκινώντας πάντα από την ίδια ιστοσελίδα που αναφέρεται πιο πάνω, αν και δεν συνιστάται.

 

δ. Οικονομικά - Κάλυψη κόστους

Το κόστος για κάθε παιδί ανέρχεται στα 9 ευρώ, αλλά ανάλογα και με τις υπηρεσίες που προτίθεστε να προσφέρετε, μπορείτε να το χρεώνετε κατά την κρίση σας. Υπάρχουν συνάδελφοι που το καλύπτουν οι ίδιοι, καθώς θεωρούν ότι έτσι αυξάνουν την προστιθέμενη αξία της επιχείρησής τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το κόστος καλύπτεται από τους μαθητές. Τέλος σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, πάντα κατά την κρίση των διαχειριστών και αναλόγως με τον τρόπο που χρησιμοποιούν ή κάνουν προσθήκες στα αποτελέσματα, οι μαθητές καταβάλλουν πολύ μεγαλύτερο ποσόν.

Στην πραγματικότητα, όσο μεγαλύτερη εξοικείωση αποκτάτε με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και όσο περισσότερο ασχοληθείτε με το επιστημονικό υπόβαθρο του τεστ, τόσο καλύτερα θα το διαχειρίζεστε και τόσο πιο δικαιολογημένο θα είναι οποιοδήποτε ύψος αμοιβής ζητήσετε.

Από τη στιγμή που τα αποτελέσματα εμφανιστούν στην οθόνη σας γίνονται αυτοδίκαια ιδιοκτησία σας και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν, αφαιρώντας ή προσθέτοντας υλικό.

Υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης της πλήρους αναφοράς (που ανέρχεται σε 50+ σελίδες) ή της περιληπτικής σε περίπτωση που η συζήτηση με τα παιδιά είναι αρκετά αναλυτική.

Η πληρωμή γίνεται με συνολική τραπεζική κατάθεση, ενώ υπάρχει ένα περιθώριο κάποια παιδιά να κάνουν το τεστ, και να δουν τα αποτελέσματά τους χωρίς να έχει καταβληθεί το αντίστοιχο ποσόν.

 

Γενικά, όλη διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη και μπορεί να διεξαχθεί χωρίς προσωπική επαφή με τον υπεύθυνο διαχείρισης της ιστοσελίδας. Εντούτοις, σε πρώτη φάση καλό είναι να υπάρξει μια προσωπική επικοινωνία έτσι ώστε να διευκολυνθείτε στις διαδικασίες και να ενημερωθείτε εις βάθος.  Από την άλλη, επειδή ενδέχεται να προκύψουν διάφορα ερωτήματα, υπάρχει πάντα η δυνατότητα απευθείας συνεννόησης είτε με τα παιδιά είτε με τους γονείς τους.

 

ε. Επίλογος

Έχοντας κατανοήσει τα παραπάνω, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγγραφή σας. Έτσι κι αλλιώς δεν απαιτείται κανένα οικονομικό κόστος σε αυτή τη φάση και έχετε το περιθώριο να υποβάλλετε μέχρι και 2 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια με πίστωση, ώστε να αξιολογήσετε και οι ίδιοι τη χρηστικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Ιδιαίτερα μάλιστα εάν σκοπεύετε να ασχοληθείτε αποκλειστικά με την προώθησή του ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, (εάν διαθέτετε ήδη πτυχίο εκπαιδευτικού ή ψυχολόγου) τα περιθώρια κέρδους είναι ιδιαίτερα μεγάλα, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την επιστημοσύνη σας αλλά και την διάθεση για δουλειά που θα επιδείξετε - στην πραγματικότητα κάποιοι συνάδελφοι έχουν αρχίσει και επωφελούνται ήδη.

Για τον λόγο αυτό σας προτρέπω έντονα να μελετήσετε εις βάθος το Θεωρητικό υπόβαθρο του τεστ "ΤΡΙΟΔΟΝ"  ώστε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω η συνεργασία μας να αποβεί αμοιβαία επωφελής και κυρίως χρήσιμη για τα ίδια τα παιδιά. 

Με εκτίμηση,

Διον.Κ.Παρούτσας

parouden@hotmail.com

τηλ. 6974255920


ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

Η ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!


Επόμενο βήμα: Εγγραφή στο τεστ "ΤΡΙΟΔΟΝ"

Επόμενη ενέργεια: Ενημέρωση για το "ΤΡΙΟΔΟΝ"