Τεστ τρέχουσας συναισθηματικής κατάστασης>

Αλήθεια, πως αισθάνεστε αυτή τη στιγμή; Να μια απλή ερώτηση που πολύ λίγοι θα κατόρθωναν ν’ απαντήσουν με σαφήνεια. Πολλοί θα έλεγαν πως τους σπάει τα νεύρα ο γείτονας, ή πως είναι κουρασμένοι απ’ τη δουλειά.

Άλλοι θ’ απαντούσαν πως είναι χαρούμενοι που αγόρασαν ένα καινούριο παντελόνι. Τα συναισθήματα μας όμως δεν καθορίζονται έτσι απόλυτα από το περιβάλλον μας — ανθρώπους, δουλειά, σπίτι — αλλά από την αντίδραση μας σ’ αυτό.

Οι αντιδράσεις μας επηρεάζονται με τη σειρά τους από βαθιά ριζωμένα, συχνά ασυνείδητα, αισθήματα. Για να ξεκαθαρίσουμε πως πραγματικά αισθανόμαστε κάθε στιγμή είναι απαραίτητο να ξέρουμε ποια είναι αυτά τα βασικά συναισθήματα.

Υπάρχουν, για παράδειγμα, πολλοί λογικοί τρόποι να ρυθμίσουμε τις διαφορές που έχουμε με το γείτονα μας. Μπορούμε να του πούμε να προσέχει περισσότερο ή να τον αποφύγουμε όταν διασταυρωθούμε μαζί του ή ακόμη και ν’ αποφασίσουμε πως δεν αξίζει ν’ ασχολούμαστε με τέτοιον άνθρωπο. Όταν όμως καταπιεζόμαστε από το πρόβλημα πού έχουμε και υποφέρουμε σιωπηλά, τότε ο γείτονας μας δεν φταίει. Αιτία της συμπεριφοράς μας απέναντι του είναι τα αισθήματα που μας αναγκάζουν να τον αντιμετωπίσουμε έτσι.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

Τα αφηρημένα σύμβολα του τεστ, μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκαλύψετε τα κρυμμένα αισθήματα που καθορίζουν τη ζωή σας σε κάθε συγκεκριμένη στιγμή. Ίσως να έχετε ήδη συνειδητοποιήσει πόσο εκπληκτικά μεταβάλλονται τα αισθήματα σας από εβδομάδα σε εβδομάδα, από μέρα σε μέρα, και μερικές φορές από στιγμή σε στιγμή. Αυτό σημαίνει πως n απάντηση του τεστ θα είναι κάθε φορά διαφορετική.

 

Τα οκτώ σύμβολα έχουν μια μαγική ικανότητα να σας αποκαλύπτουν απαντήσεις στα προβλήματα σας που κοιμόνταν μέσα σας. Φανερώνουν τα καταπιεσμένα συναισθήματα σας και τα οδηγούν σε χρήσιμους δρόμους. Συχνά, μπορούν να μετατρέψουν ένα πρόβλημα σε πλεονέκτημα ή σε μια ευχάριστη πρόκληση. Τα αφηρημένα αυτά σύμβολα είναι προτιμότερα, για τον έλεγχο της συναισθηματικής σας κατάστασης, από τις εικόνες τις μορφές ή τα συγκεκριμένα αντικείμενα. Επειδή ακριβώς είναι αφηρημένα, η αντίδραση σας έρχεται αυθόρμητα, χωρίς να επηρεάζεται ιδιαίτερα από εξωτερικά αίτια, όσο συχνά κι αν κάνετε το τεστ.

Κάθε φορά που πρέπει να πάρετε μια δύσκολη απόφαση, που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να μπαίνετε σ’ αυτή τη σελίδα και να συμβουλεύεστε τα σύμβολα. Οι απαντήσεις μπορούν να είναι ο σταθερός σύμβουλος σας, για πολλά χρόνια. Κάθε φορά που κάνετε το τεστ, η συμπεριφορά σας απέναντι στα σύμβολα είναι διαφορετική και, κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα είναι νέο. Αυτό ίσως προκαλεί μια δυσπιστία. Έτσι όμως δεν θα έχετε την αίσθηση πως κάποιος σας έχει ταξινομήσει συναισθηματικά μια για πάντα!

Διαλέξτε αυθόρμητα, χωρίς πολλή σκέψη, ποιο απ’ τα οχτώ σύμβολα σας αρέσει περισσότερο. Κατόπιν διαλέξτε εκείνο πού σας αρέσει λιγότερο απ’ όλα (που ίσως σας προκαλεί κάποια απέχθεια). Η απάντηση για το τι αποκαλύπτει η εκλογή σας βγαίνει από το συνδυασμό των αριθμών που υπάρχει σε κάθε σύμβολο.

Οι Σχέσεις σας, το Σώμα σας, η Ευτυχία σας

Με το τεστ θα έχετε τη δυνατότητα ν’ αποφύγετε τις συγκρούσεις με τους άλλους και θα ξεκαθαρίσετε τις δικές σας εσωτερικές συγκρούσεις. 'Όταν εμφανίζονται προβλήματα στο σπίτι, στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού, κάντε το τεστ. Μερικοί θα προτιμήσουν να ψάξουν τις απαντήσεις μόνοι τους, άλλοι θα το κάνουν στην παρέα, σαν παιχνίδι. Κάποιοι άλλοι δεν θα κατορθώσουν να διακρίνουν τις αδυναμίες τους—πράγμα απόλυτα φυσιολογικό. Σχεδόν, όμως, σε κάθε περίπτωση, θα καταλάβουν πως η μη-ρεαλιστική συμπεριφορά τους, οδηγεί σε παρεξηγήσεις. Συχνά η κατανόηση αυτή αποκαλύπτει τη ρίζα του προβλήματος αμέσως και ξεκαθαρίζει το δρόμο για τη λύση του.

Συχνά το τεστ μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι με τους φίλους ή τους συγγενείς σας και να σας βοηθήσει να καλυτερέψετε τις σχέσεις γιατί θα γνωρίσετε περισσότερο ο ένας τον άλλον.

Επίσης, όπως θα παρατηρήσετε, ένα τμήμα της απάντησης αναφέρεται στο συντονισμό του σώματος σας. Οι κινήσεις — πως περπατάτε, πως κάθεστε, ο τρόπος που στέκεστε, οι χειρονομίες σας—αντανακλούν την ψυχική σας διάθεση. Όταν αισθάνεστε υπερένταση και νευρικότητα οι κινήσεις σας αντανακλούν την κατάσταση σας. Αν δεν χαλαρώσετε ψυχικά η σκέψη σας δεν θα χαλαρώσει από μόνη της. Αν όμως αλλάξετε τις κινήσεις σας, έτσι ώστε να αισθάνεστε ότι κατακτήσατε την ποιότητα που επιθυμείτε (που αντιπροσωπεύεται απ’ το σύμβολο που σας άρεσε), η διάθεση σας θα καλυτερέψει. Αλλάζοντας τη σωματική συμπεριφορά σας, κάνετε το πρώτο βήμα για την αλλαγή της πνευματικής σας στάσης.

Κοιτάξτε τώρα τα οχτώ σύμβολα, μ’ ένα άλλο μάτι. Αποφασίστε μέσα σ’ ένα λεπτό πόσα δεν σας αρέσουν ή τα βρίσκετε απαράδεκτα. Όσο πιο πολλά είναι αυτά, τόσες περισσότερες αβεβαιότητες, εσωτερικές συγκρούσεις και προβλήματα σας βασανίζουν. Όταν, αντίθετα, σας αρέσουν πολλά απ’ τα σύμβολα του τεστ, τα προβλήματα σας τείνουν να εξαφανιστούν ή να λυθούν. Όσο πιο πολλές φιγούρες σας αρέσουν, τόσο καλύτερα αισθάνεστε, τόσο πιο όμορφος σας φαίνεται ο ο κόσμος γύρω σας. Νιώθετε τυχεροί κι ευτυχισμένοι.

Δεν είναι ανάγκη να πούμε πως η ιδανική αυτή ισορροπία σπάνια επιτυγχάνεται και δύσκολα διατηρείται. Τα σύμβολα θα σας βοηθήσουν να πετυχαίνετε αυτή την ισορροπία συχνότερα! ' Όταν η διάθεση σας είναι καλή δεν υπάρχει η αντίθεση ανάμεσα στα σύμβολα -ο διαχωρισμός σε όμορφα και άσχημα εξαφανίζεται. Αισθάνεστε ότι κάθε σύμβολο έχει κάποια ομορφιά και όλα μαζί κάνουν ένα ενιαίο σύνολο. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεστε το τεστ—μέχρι να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, οπότε και μερικά σύμβολα θα αρχίσουν να σας φαίνονται πάλι άσχημα.

Πως λειτουργεί το Τεστ

Κάθε σύμβολο του τεστ αντιπροσωπεύει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, μια συγκεκριμένη ποιότητα της προσωπικότητας σας. Επιλέξτε στην πάνω γραμμή ποιο σύμβολο σας αρέσει περισσότερο και στην κάτω ποιο από αυτά δεν σας αρέσει καθόλου. Στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο «Ερμηνεία» και διαβάστε προσεκτικά την ερμηνεία της επιλογής σας. Ξεκινήστε και καλή ενδοσκόπηση!

Μου αρέσει περισσότερο το Νο:

-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8-

Δεν μου αρέσει καθόλου το Νο:

-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8-

Χώρος εμφάνισης αποτελεσμάτων

 
 

 

Αυτό το σάιτ χρησιμοποιεί Κώδικα Καταγραφής (ΚωΚ ή cookies) κυρίως για την προβολή διαφημίσεων από την Google - Τί είναι τα cookies...