Η ορολογία των χρηστών ουσιών

Βιβλιογραφική αναφορά σε αυτή τη σελίδα:
2005

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ

Εισαγωγή

Μερικές ενδείξεις ότι το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιεί ναρκωτικά

10 ερωτήσεις γονιών σχετικά με τα ναρκωτικά

Συγκεκριμένα ναρκωτικά και τα αποτελέσματά τους

Τι θα 'πρεπε να ξέρουν οι γονείς

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Παίρνοντας μέρος στο πρόβλημα

Δημιουργία μιας οικογενειακής πολιτικής για το Αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Η ορολογία των χρηστών

Ουσίες: Μύθοι και πραγματικότητα

Πηγές και διασυνδέσεις

 

Γενικά οι περισσότερες ονομασίες ουσιών στην Ελλάδα αναφέρονται στα αγγλικά.

Εκτός από τις εκφράσεις που αναφέρονται στην σελίδα για τα αποτελέσματα της χρήσης των ναρκωτικών, στην πιάτσα χρησιμοποιούνται  και οι εξής:

Για την Ηρωίνη: Άσπρη, πρέζα, παραμύθα, σκόνη, τάι (λευκή ηρωίνη, από το Ταϊλάνδη)

Για την κοκαΐνη: Κοκό

Άλλες εκφράσεις:

Σέο : σύριγγα (από το σέα μας και μέα μας)

Γκανάκι : σύριγγα (από το gun (<shoot))

Σουτάρω : κάνω ένεση (από το αγγλικό shoot)

Γιούφι το καλαμάκι που ρουφάνε την κόκα

Φλάς: η αρχική ένταση των ναρκωτικών (στη κόκα κρατάει 20 λεπτά περίπου ενώ στην πρέζα μπορεί και 10 ώρες)

Φιξάκι : η δόση

Ντάγκλα : γλάρωμα (συμβαίνει μόνο στη πρέζα όχι με την κόκα)

Περνάω χαρμάνα : έχω σύνδρομο στέρησης

Την άκουσα : με έπιασε

Speedball: έτσι λένε το προϊόν μείξης ηρωίνης με κοκαΐνη. (2 μέρη πρέζα- 1 μέρος κόκα). Οι ειδήμονες λένε ότι είναι πολύ έντονο διότι σε πιάνει πρώτα το flash της κόκας και μόλις περάσει έρχεται αυτό της πρέζας.

Έφαγα πακέτο : όταν σου πουλήσουνε ψεύτικο πράγμα.

Συνταγή: Κύβος Κnor διαλύεται σε μίξερ με προσθήκη ζάχαρης άχνης για να ασπρίσει. Δεν το ξεχωρίζεις. Το θύμα που αγοράζει συνήθως σε δημόσιο χώρο δεν έχει τον χρόνο να το ελέγξει .Το καταλαβαίνει όταν πάει σπίτι και αναφωνεί : έφαγα πακέτο

Πώς αναγνωρίζουμε ποιος έχει πάρει τι:

Οι κόρες των ματιών του πρεζάκια μικραίνουν και γίνονται σαν το κεφάλι της καρφίτσας ακόμα και το βράδυ που κανονικά μεγαλώνουν ενώ του κοκαϊνάκια διαστέλλονται τα βλέπεις τη μέρα και είναι σαν της κουκουβάγιας.

Γενικά η κόκα θεωρείται το ναρκωτικό των πλουσίων διότι και ακριβό είναι και μικρή διάρκεια δράσης έχει.  Όταν το πάρει ο πρεζάκιας θα το πάρει με ένεση για οικονομία και για καλύτερα αποτελέσματα και όχι από τη μύτη.

Με την κόκα λέγεται ότι έχεις διαύγεια πνεύματος και γενικά όλες οι αισθήσεις σου υπερλειτουργούν ενώ με την πρέζα το αντίθετο.

Η ηρωίνη βράζεται, προστίθεται χυμός λεμονιού η ξινό και μεταφέρεται στη σύριγγα μέσα από βαμβάκι για να φιλτραριστεί και να μην πάθεις dirty  (μόλυνση του αίματος από κάποια βρωμιά με συνέπεια ψηλό πυρετό και  εμετό). Λένε ότι  θεραπεύεσαι ξαναπαίρνοντας δόση από τη βρώμικη.

Οι κοκαϊνάκηδες δεν χαίρουν υπολήψεως στο κύκλο των ναρκομανών ως εγωιστές και παλιοχαρακτήρες. Κοκαΐνη συνήθως παίρνουν : νταβατζήδες, χαρτοπαίκτες, τοκογλύφοι κλπ.

Ενώ οι πρεζάκηδες είναι συνήθως καλά παιδιά και ευαίσθητα.

Σημείωση

Τα στοιχεία αυτής της σελίδας μου έστειλε ο φίλος μου Κώστας και τον ευχαριστώ. Δείχνουν ξεκάθαρα τη σχέση των ανθρώπων που παίρνουν ναρκωτικά τόσο με τα ίδια όσο και μεταξύ τους. Μια σχέση αγάπης και μίσους πολύ κοντά σ' αυτήν της ζωής με το θάνατο.

Δείχνουν επίσης τη γοητεία που ασκεί σε όλους τους ανθρώπους, και κυρίως αυτούς που έχουν την ικανότητα να σκέφτονται κάπως περισσότερο, το απαγορευμένο και το επικίνδυνο.

 

Βιβλιογραφική αναφορά σε αυτή τη σελίδα:

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΪΤ

Αυτό το σάιτ χρησιμοποιεί Κώδικα Καταγραφής (ΚωΚ ή cookies) κυρίως για την προβολή διαφημίσεων από την Google - Μάθετε περισσότερα...