ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Βιβλιογραφική αναφορά σε αυτή τη σελίδα:
2005

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ

Εισαγωγή

Μερικές ενδείξεις ότι το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιεί ναρκωτικά

10 ερωτήσεις γονιών σχετικά με τα ναρκωτικά

Συγκεκριμένα ναρκωτικά και τα αποτελέσματά τους

Τι θα 'πρεπε να ξέρουν οι γονείς

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Παίρνοντας μέρος στο πρόβλημα

Δημιουργία μιας οικογενειακής πολιτικής για το Αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Η ορολογία των χρηστών

Ουσίες: Μύθοι και πραγματικότητα

Πηγές και διασυνδέσεις

 

Τα περισσότερο επιτυχημένα προγράμματα πρόληψης ναρκωτικών είναι αυτά στα οποία μαθητές, γονείς, σχολείο και τοπικοί φορείς, ενώνονται μαζί για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χρήση των ναρκωτικών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Συνεργασία Γονέων & Σχολείου

Η ανάπτυξη σθεναρών τρόπων δράσης που ξεκαθαρίζουν τους κανόνες που θα ρυθμίζουν την χρήση την κατοχή και πώληση ναρκωτικών και άλλων ουσιών, είναι το καίριο κομμάτι κάθε σχολικού προγράμματος πρόληψης.

Μάθετε ποια είναι η τακτική του σχολείου και υποστηρίξτε την ενεργά. Αν δεν υπάρχει τέτοια τακτική συνεργαστείτε με τους δασκάλους, τους καθηγητές, τον διευθυντή και τους προϊσταμένους καθώς και με φορείς της πόλης σας για να αναπτυχθεί.

Επισκεφθείτε το σχολείου του παιδιού σας και μάθετε πώς ενημερώνονται για τα ναρκωτικά. Έχει ο σύλλογος των διδασκόντων την ικανότητα να διδάξει τα παιδιά σας γι' αυτό το ζήτημα; Μήπως το σχετικό μάθημα τελειώνει με μια δυο εκδηλώσεις το χρόνο και δεν έχει συνέχεια; Μήπως δεν συμμετέχουν όλοι οι καθηγητές στη διδασκαλία αλλά το αναλαμβάνει μόνο ένας; Μήπως τα παιδιά δεν διδάσκονται για τα ναρκωτικά σε κάθε τάξη; Υπάρχει κανένα στοιχείο για τους γονείς;

Αν το σχολείο σας έχει ενεργοποιήσει κάποιο πρόγραμμα για την πρόληψη των ναρκωτικών, ζητήστε να δείτε το υλικό που χρησιμοποιείται. Περιέχει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι το αλκοόλ και τα υπόλοιπα ναρκωτικά είναι λάθος και επιζήμια; Είναι η πληροφόρηση ακριβής και επίκαιρη; Έχει το σχολείο τις κατάλληλες πηγές για τα παιδιά που χρειάζονται βοήθεια;

Δώστε και στους άλλους γονείς να καταλάβουν την γραμμή του σχολείου κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τουλάχιστον μια συνάντηση το χρόνο θα πρέπει να είναι αφιερωμένη σ' αυτά τα ζητήματα.

Ειδικοί γιατροί και φαρμακοποιοί, γνώστες του θέματος, θα μπορούσαν να κληθούν να ενημερώσουν για το πώς τα ναρκωτικά επηρεάζουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη των παιδιών, αστυνομικοί θα μπορούσαν να διευκρινίσουν το εύρος και την ένταση του προβλήματος στην περιοχή σας, ενώ σύμβουλοι για την κατάχρηση των ουσιών μπορούν να διαφωτίσουν για τα συμπτώματα της χρήσης του αλκοόλ και των άλλων ναρκωτικών καθώς και για τις διάφορες μεθόδους θεραπείας.

 

Βιβλιογραφική αναφορά σε αυτή τη σελίδα:

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΪΤ

Αυτό το σάιτ χρησιμοποιεί Κώδικα Καταγραφής (ΚωΚ ή cookies) κυρίως για την προβολή διαφημίσεων από την Google - Μάθετε περισσότερα...