ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗ

Το μεγαλύτερο ερώτημα της εποχής μας δεν αφορά στο νόημα της ύπαρξής μας ούτε στον λαβύρινθο των των διαπροσωπικών σχέσεων. Το μεγαλύτερο ερώτημα της εποχής μας είναι "Τι είναι επιτέλους οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις της ΔΕΗ, και γιατί πληρώνω τόσο φουσκωμένους λογαριασμούς;"!!!

Με στόχο την απάντηση σε αυτή τη βαθυστόχαστη αναζήτηση, έφτιαξα αυτή την εφαρμογή. Αυτό που κάνει είναι να παίρνει κάποια σταθερά δεδομένα (όπως οι μετρήσεις του ρολογιού της ΔΕΗ και κάποια ακόμα) και να εκδίδει έναν "λογαριασμό", ακριβώς με το μηχανισμό που το κάνει η ίδια η ΔΕΗ.

Μπορεί να φανεί χρήσιμη στις παρακάτω περιπτώσεις:

α. Αν νοικιάσατε το διαμέρισμά σας για λίγες μέρες και θέλετε να δείτε πόσο ρεύμα θα πρέπει να πληρώσει ο ένοικος. (Μια εύκολη λύση θα ήταν φυσικά να βρείτε έναν παλιό εκκαθαριστικό, να διαιρέσετε το ποσό με τις κιλοβατώρες και να κάνετε απλή μέθοδο των τριών για να βρείτε πόσα πρέπει να πληρώσει. Αυτό όμως θα ήταν πολύ άδικο για εκείνον καθώς άλλα ποσά υπολογίζονται βάσει των ημερών και άλλα βάσει της κατανάλωσης. Μπορεί να φτάσει να πληρώσει και τα διπλάσια από όσα πρέπει. Αυτό δεν είναι και τόσο κακό βέβαια, εκτός αν είστε εσείς ο ενοικιαστής!)

β. Αν ήρθε στο σπίτι η πεθερά σας και μένει στο σπιτάκι του κήπου που έχει δικό του μετρητή, (όχι εγκατεστημένο όμως από τη ΔΕΗ), και σας έχει σπάσει τα νεύρα που βάζει κάθε μέρα κουζίνα, θερμοσίφωνο και πλυντήριο.

γ. Αν έχετε εγκατεστημένο μετρητή που μετράει υποσύνολο της κατανάλωσης του νοικοκυριού σας.

δ. Αν το παιδί σας τέλειωσε τις σπουδές του, έκανε το μεταπτυχιακό του και κουβαλήθηκε στο σπίτι και πάλι, 30 χρονών μαντράχαλος, και θέλετε να πληρώνει το μερίδιό του στο ρεύμα.

ε. Αν θέλετε να τσεκάρετε μήπως ο λογαριασμός έρχεται παραφουσκωμένος και ποιες είναι οι καταναλώσεις που ανεβάζουν το κόστος.

στ. Απλά για την πλάκα σας. Πηγαίνετε στο ρολόι, πάρτε μια μέτρηση σήμερα, και σε δύο μέρες θα ξέρετε πόσο ρεύμα "κάψατε" ακριβώς!

 

Χρειάστηκε να ψάξω ακόμα και σε... ΦΕΚ(!), γιατί ο τρόπος υπολογισμού θυμίζει λίγο τον μυστικιστικό τρόπο υπολογισμού του... Ορθόδοξου Πάσχα. Λαμβάνει υπόψη ούτε λίγο ούτε πολύ 29 παραμέτρους και συντελεστές. Μέσα από τη ΔΕΗ πληρώνουμε φόρους στο κράτος, φόρους στο Δήμο, φόρο για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τέλη στη ΡΑΕ και πάει λέγοντας. Είναι τόσο πολλές αυτές οι παράμετροι, που για να διευκολύνω τους χρήστες του προγράμματος, αναγκάστηκα να βάλω επιλογή αν θέλουν να εμφανίζονται όλες ή μόνο οι απαραίτητες!.

Η εφαρμογή φτιάχτηκε το Σεπτέμβριο του 2015 και δοκιμάστηκε με ποικίλους τρόπους. Έχει 100% συμβατότητα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που την έλεγξα, αλλά πάλι δεν παίρνω και όρκο για την ακρίβειά της, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα προστεθεί τελευταία στιγμή. Αν τα αποτελέσματα σας φανούν περίεργα ή δε συμφωνούν με τους λογαριασμούς σας, ελέγξτε μήπως άλλαξε κάποιος συντελεστής.

Για να δουλέψει, περάστε πρώτα τα στοιχεία που απαιτούνται και μετά πατήστε το πλήκτρο ">> Υπολογισμός <<".

Το μόνο που χρειάζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να έχετε μπροστά σας είναι ο τελευταίος ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ λογαριασμός.

Αν πάτε το ποντίκι πάνω στις περιγραφές των διάφορων συντελεστών, εμφανίζεται ένα πλαίσιο με οδηγίες για το πού θα τους εντοπίσετε στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό που πήρατε.

Αν θέλετε να εκτυπώσετε έναν "κανονικό" λογαριασμό, σε pdf, πρέπει να δώσετε και κάποια στοιχεία που αφορούν το ακίνητο, διεύθυνση, όνομα κτλ. Δηλώνεται ρητά ότι κανένα από αυτά δεν καταχωρείται πουθενά ούτε σε cookie,ούτε σε βάση δεδομένων και για το λόγο αυτό χάνονται όταν ξαναμπείτε σε αυτή τη σελίδα.

Ελπίζω να μείνατε ευχαριστημένοι...

(Και να το ανταποδώσετε όπως πρέπει ;)

 

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΑΣ

Ανατρέξτε στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, εντοπίστε τα απαραίτητα

νούμερα και συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία. Στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο "Υπολογισμός"


  Από Μέχρι Ημέρες

Περίοδος Κατανάλωσης*

 


  Πρώτη Δεύτερη Διαφορά

Ένδειξη μετρητή ημερήσιας κατανάλωσης *

 

Ένδειξη μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης *

 


Σ.Ι.*

 

 

Απόκρυψη υπόλοιπων σταθερών και συντελεστών
Εμφάνιση υπόλοιπων σταθερών και συντελεστών

Τετραγωνικά μέτρα διαμερίσματος *

Συντελεστής Δημ. Τελών *

Συντελεστής Δημ. Φόρου *

Τιμή Ζώνης *

Συντελεστής Παλαιότητας *

Συντελεστής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας *


 

 

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕΗ
Πάγιο (ημερήσιο)

-

  Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Η/Ε

-

Πάγιο (νυχτερινό)

-

  Ελληνικό Σύστημα Διανομής Η/Ε

-

Χρέωση Ενέργειας (ημερήσιο)

-

  Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (Νυχτερινό)

-

Χρέωση Ενέργειας (νυχτερινό)

-

  Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (Ημερήσιο)

-

      Ειδικό τέλος μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων

-

      Λοιπές χρεώσεις

-

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

-

  ΣΥΝΟΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ

-

         
ΕΦΚ

-

  Δημοτικά τέλη

-

ΕΙΔ.ΤΕΛ. 5ο/οο

-

  Δημοτικός Φόρος

-

ΦΠΑ

-

  Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

-

      ΕΡΤ

-

ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΩΝ

-

  Σύνολο Δήμου & ΕΡΤ

-

         
     

Πληρωτέο ποσό

-

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό πανομοιότυπο με αυτόν που εκδίδει η ΔΕΗ, για να τον δώσετε σε αυτόν που πρέπει να πληρώσει το μερίδιό του, συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και πατήστε το πλήκτρο "Δημιουργία PDF". Το πλήκτρο αυτό ενεργοποιείται αφού πατήσετε το πλήκτρο ">>  Υπολογισμός  <<" παραπάνω. Αν δεν συμπληρώσετε κάποια από τα επόμενα πεδία, από τον λογαριασμό που θα "εκδοθεί", θα λείπουν όσα αφήσετε κενά.

 

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΑΡΟΧΗΣ   ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Ονοματεπώνυμο Χρήστη   Οδός
Αριθμός Παροχής   Αριθμός
Αριθμός Μετρητή Ημερήσιου Ρεύματος   Πόλη
Αριθμός Μετρητή Νυχτερινού Ρεύματος   Τ.Κ.

Αυτό το σάιτ χρησιμοποιεί Κώδικα Καταγραφής (ΚωΚ ή cookies) κυρίως για την προβολή διαφημίσεων από την Google - Μάθετε περισσότερα...