ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Πόσοι και πόσοι από μας δεν αναρωτήθηκαν για το ύψος της κατανάλωσης ενός θερμαντικού ηλεκτρικού σώματος, ή για το "πόσο καίει ο θερμοσίφωνας". Επειδή κι εγώ είμαι ένας από αυτούς, έψαξα τις προάλλες να βρω λύση στο διαδίκτυο, αλλά αντί γι' αυτό έπεσα πάνω σε πίνακες και μαθηματικούς τύπους που κάθε άλλο παρά έκαναν τη δουλειά την οποία ήθελα.

Έβαλα λοιπόν μπροστά τη φαντασία μου και τις... προγραμματιστικές μου γνώσεις και σκάρωσα αυτό το προγραμματάκι.

Αυτό που κάνει είναι να παίρνει τα watt της συσκευής που θέλουμε, να υπολογίζει το πόσες ώρες δουλεύει και στη συνέχεια να κάνει τους κατάλληλους υπολογισμούς. Επειδή μάλιστα οι πίνακες που βρήκα δεν έπρεπε να πάνε χαμένοι, πρόσθεσα κι ένα πεδίο ακόμα που έχει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες συσκευές, έτσι ώστε να τα πάρετε όλα έτοιμα στο πιάτο!

Ορίστε λοιπόν ο τρόπος λειτουργίας του:

  • Πάτε εκεί που γράφει "ισχύς συσκευής" και γράφετε τα watt που είναι σημειωμένα πάνω στη συσκευή σας. (Αυτό θα διαγράψει αυτόματα την επιλεγμένη συσκευή).

  • Πάτε εκεί που γράφει "χρόνος λειτουργίας τη μέρα" και επιλέγετε πόσες ώρες (ή λεπτά) δουλεύει η συσκευή σας.

  • Αν θέλετε μπορείτε να διαλέξετε μια από τις "έτοιμες" συσκευές που υπάρχουν σε ένα νοικοκυριό και να δείτε κατ' ευθείαν τους υπολογισμούς. Μπορείτε επίσης να παίξετε με το χρόνο λειτουργίας τους. Επειδή εγώ έψαχνα για τη σόμπα αλογόνου, την άφησα ως προεπιλογή :-))

Συσκευή :

Ισχύς Συσκευής σε Watt:

Χρόνος λειτουργίας τη μέρα :

Κόστος κιλοβατώρας με ΦΠΑ (Η υποδιαστολή μπαίνει με τελεία)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Κόστος ανά ώρα :  
Κόστος ανά ημέρα :  
Κόστος ανά μήνα :  
Κόστος ανά τετράμηνο :  
Κόστος ανά έτος :  

Αυτό ήταν! Τώρα ξέρετε πόσα χρήματα "καίει" την ώρα, τη μέρα, το μήνα, το χρόνο!!! Ο υπολογισμός γίνεται με τα 0,16 ευρώ που στοιχίζει κατά μέσο όρο η κιλοβατώρα. Βέβαια, αυτό ίσχυε τον Μάιο του 2018.  Αν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, γκουγκλάρετε λίγο την τιμή που ισχύει σήμερα και αλλάξτε την. Προσοχή όμως: Μη βάλετε κόμμα ως υποδιαστολή, να βάλετε τελεία. Είναι ένα μικρό προβληματάκι που έχει η javascript με την οποία έφτιαξα το πρόγραμμα.

Ελπίζω να μείνατε ευχαριστημένοι και να... ανταποδώσετε όπως πρέπει ;-)

 

Αν θέλετε δοκιμάστε και την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΪΤ


Βιβλιογραφική αναφορά: Παρούτσας, Δ., Κ., (2018), 


Αυτό το σάιτ χρησιμοποιεί cookies - Μάθετε περισσότερα... | Επισκέψεις από 1-1-2005: